Team- en persoonlijke ontwikkeling NatuurbelevingsactiviteitenActief en creatief avontuur

Organisatie procesverbeteringen

Om mee te kunnen groeien met de momenteel snel veranderende markt, is het belangrijk om als organisatie continu te blijven verbeteren. De laatste jaren zijn steeds meer bedrijven bezig met het implementeren van Lean Six Sigma verandertrajecten. Veranderen gaat veelal niet zonder slag of stoot, omdat dit tevens een cultuuromslag met zich meebrengt.

ONTDEKK kan helpen om continu verbeteren binnen uw organisatie op te zetten. Belangrijk bij continu verbeteren is dat bij alle medewerkers de filosofie van het continu verbeteren bekend is. Dit is niet zo eenvoudig. Het is niet zo dat er na het lezen van een boek of het volgen van een cursus (van bijvoorbeeld Lean, Six Sigma, Agile, Scrum of andere verbetermethodiek) de verbeteringen in de organisatie automatisch gaan. Iedereen binnen de organisatie zal bekend moeten worden met de nieuwe verbeterfilosofie en de voordelen hiervan in de praktijk moeten ervaren.

ONTDEKK zet hiertoe ervaringsgerichte werkvormen in, zodat deelnemers in de praktijk de nieuwe methodiek kunnen ervaren. Dit maakt het makkelijker om uiteindelijk mee te gaan met de nieuwe werkwijze.

Met behulp van lean games, simulatie spelen, ervaringsgerichte werkvormen en praktische praktijkverbeteringen wordt de organisatie zo op weg geholpen naar een continu verbetercultuur.

ONTDEKK kan tevens helpen verbetertools in de praktijk toe te passen. Veelgebruikte tools zijn de Value Stream Map (VSM), 5S, 8 wastes, FMEA, SIPOC, verbeterborden en meer.

Is uw organisatie ook toe aan een nieuwe verfrissende stap naar continu verbeteren? Neem dan contact op met ONTDEKK.

Ook als uw organisatie niet zo soepel loopt, en u niet weet hoe u hier verandering in kunt brengen, zijn wij u graag van dienst. Wij kunnen door middel van een quick scan een analyse maken van de verbeterpunten in uw huidige organisatie en een voorstel en stappenplan maken om de organisatie beter te laten draaien.