Organisatie procesverbeteringNatuurbelevingActief en creatief avontuur

Team- en persoonlijke ontwikkeling


Corona update:

Ook in deze Corona tijd zijn wij u graag van dienst. Helaas kan dat voorlopig niet met onze reguliere diensten.

Voor teams die veel thuiswerken bieden we daarom nu een 'online-outdoor' programma aan, waar bij deelnemers op een creatieve manier met elkaar in verbinding blijven om zo de sleur van het thuiswerken te doorbreken. Op afstand maar toch dichtbij!

Voor individuen bieden we - geheel Corona proof- coaching per kajak, stand up paddle board, step of wandelend aan.
Geniet in een prachtige natuur en werk op een actieve manier aan jouw persoonlijke ontwikkeling!

Heb je zin in een uitdagender avontuur? Ga dan met ons mee op een meerdaagse kajak of fietsexpeditie; geniet en ontdek!

GeÔnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

 

Haal meer uit uw team door middel van ervaringsgerichte buitenactiviteiten.

Ga samen met uw team op ontdekkingsreis om de kwaliteiten van elkaar en uzelf beter te leren kennen, om zo te komen tot een beter functionerend team. Door middel van avontuurlijke buitenactiviteiten worden u en uw team uitgenodigd uit uw comfortzone te komen om zo een impuls te geven aan persoonlijke ontwikkeling en groepsontwikkeling.

Iedere activiteit heeft zijn eigen specifieke kenmerken en doet een beroep op de kwaliteiten en eigenschappen van de deelnemers. Bij elke activiteit is er een link te leggen naar de praktijk.

Voorafgaand aan de dag (of dagdeel) zal er worden besproken welke thema's er in de groep leven zodat het programma op maat kan worden afgestemd. 

Mogelijke thema's zijn:

        Kennismaken

        Samenwerken

        Gebruik maken van elkaars talenten

        Leiderschap

        Problemen oplossen

        Tegenstellingen / conflicten

        Omgaan met veranderingen

        Feedback geven en ontvangen

        Communicatie

        Besluitvorming

        Vertrouwen/veiligheid
 

Deze thema's zitten op een leuke, ontspannen manier verstopt in het programma, waardoor het niet alleen een leuke maar ook leerzame dag wordt. Tijdens de activiteiten ('dynamics') komt eigen gedrag op een natuurlijke manier naar boven en wordt dit vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Door de feedback die er door de deelnemers en facilitator wordt gegeven, wordt er duidelijk waar de deelnemers en het team zich kunnen ontwikkelen. Gedragspatronen worden ervaren en zichtbaar gemaakt.

Er zijn zeer veel verschillende activiteiten mogelijk. Hieronder volgt een kleine selectie uit de mogelijkheden:

 

Voor teams die bekend zijn met Insights Discovery of DISC is het ook mogelijk om hier gerichtere activiteiten aan te koppelen, zodat het (theoretische) profiel die de deelnemers hebben ook in de praktijk zichtbaar en bespreekbaar wordt.


Tijdens de dag zullen zaken worden b
esproken van datgene wat er heeft plaatsgevonden en zichtbaar was (het gedrag is het topje van de ijsberg dat boven water uitsteekt), alsook datgene wat niet zichtbaar is maar wel bij de deelnemers leeft (kennis, ervaring, overtuigingen, normen en waarden, motieven, eigenschappen etc.). Hierdoor leren de deelnemers zichzelf en elkaar beter kennen, wat de groepsontwikkeling ten goede komt.

De activiteiten kunnen op diverse locaties in het hele land plaatsvinden. Het 'basecamp' dat ONTDEKK veelal gebruikt is Landgoed Bleijendijk in Vught.

Landgoed Bleijendijk is een particulier natuur- en stiltegebied  van ongeveer 100 hectare en is gelegen aan de meanderende Essche stroom in Vught. Het landgoed is makkelijk bereikbaar, ligt net onder Den Bosch vlakbij de A2, en biedt alle faciliteiten om ervaringsleren goed tot zijn recht te laten komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontdekken bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landen, maar uit het kijken met andere ogen  - Marcel Proust